• Website
  • Kennisbank
  • Actueel

De aanwarmtijd wijzigen bij gebruik van het klokprogramma.

eTwist iSense qSense

De aanwarmtijd is de maximale tijd dat de cv-ketel van tevoren mag beginnen om de  gewenste temperatuur te bereiken. Hoe langer de aanwarmtijd is, hoe zuiniger jouw cv-ketel stookt. In veel gevallen is het verstandig om de aanwarmtijd te wijzigen.

Standaard is dat 180 minuten.

Als je  bijvoorbeeld hebt ingesteld dat je om 18.00 uur de ruimte op 21 graden Celcius wilt hebben, dan begint de cv-ketel daar dus op zijn vroegst mee om 15.00 uur.

iSense

De aanwarmtijd wijzigen kun je op de iSense thermostaat via:

1. Open het hoofdmenu.
2. Selecteer instellingen.
3. Selecteer cv-installatie.
4. Selecteer max. aanwarmtijd.

eTwist

De aanwarmtijd wijzigen kun je op de eTwist thermostaat doen via:

1. Open het hoofdmenu.
2. Bevestig de selectie.
3. Selecteer aanwarmtijd.
4. Bevestig de selectie.
5. Draai aan de draaiknop om de voorverwarmperiode te wijzigen.
6. Bevestig de wijziging.

Belangrijk: Als u de draaiknop naar 0 minuten draait, wordt de aanwarmtijd functie uitgeschakeld.

Gerelateerde FAQ:
1. eTwist opnieuw verbinden met wifi-netwerk
2. Hoe regel ik de temperatuur in afzonderlijke ruimtes?
3. Wat zijn de opwarmsnelheid en afkoelsnelheid?
4. Wat kan ik met de eTwist thermostaat?