Een lagere energierekening was voor Bas van Lieshout een reden om zich te verdiepen in de warmtepomp. “Maar wat nog belangrijker voor ons was: we wilden het huis ook kunnen koelen. In de ochtend en namiddag komt er door de grote ramen veel warmte het huis binnen, waardoor de temperaturen hier in huis flink oplopen. Deels hebben we dat opgelost met zonneschermen, maar als de warmte eenmaal in huis aanwezig is, raak je dat niet eenvoudig kwijt.” Veel van zijn buren kiezen voor airconditioning. “Maar onze voorkeur ging uit naar een duurzamere oplossing: een warmtepomp. We hebben in het hele huis vloerverwarming; als 's zomers koud water door de leidingen stroomt is het hier een stuk aangenamer.” Het is inmiddels half november en de cv-ketel is – behalve voor het warmwater - nog niet in actie gekomen. Dat gebeurt pas als het buiten kouder dan 4 °C is. Ons gasverbruik is daarmee gehalveerd."
Iedereen is klaar voor een duurzaam huis
Iedereen kan starten met duurzaam verwarmen. Ongeacht of je nu woont in een jaren ’30 woning of nieuwbouwwoning. Maar waar begin je? Kies je voor een hybride warmtepomp, nieuwe cv-ketel of ga je voor gasloos wonen met een 100% elektrische warmtepomp? We beloven dat verduurzamen binnen ieders handbereik ligt.
Met de Remeha WarmteWijzer krijg je binnen twee minuten een persoonlijk advies over de beste optie voor jouw duurzame start. Inclusief alles wat je wilt weten over jouw besparing, terugverdientijd en mogelijke subsidies. Starten is makkelijker dan je denkt.
Hoe start jij met verduurzamen?
Serieus werk maken van duurzame warmte in jouw woning is makkelijker dan je misschien denkt. Er zijn drie mogelijkheden om te starten met duurzame warmte.
Nog geen energielabel?
Dan kan je op basis van onderstaande figuur een inschatting maken van het energielabel van jouw woning. De jaartallen en de daaraan gekoppelde energielabels zijn gebaseerd op gemiddelden uit de bestaande woningvoorraad.