• Website
  • Kennisbank
  • Actueel

Het energieverbruik inzichtelijk in de Remeha Home app

Elga Ace eTwist eTwist RF Remeha Home app

Wij zijn continu bezig met innoveren en het verbeteren van onze producten, tools en apps. Door verbeteringen aan de software kunnen we het energieverbruik weergeven in de Remeha Home app (versie 3.53.25). In de app wordt het gas- en stroomverbruik van de hybride warmtepomp, cv-ketel of beide weergeven.

Dit geldt voor de volgende hybride warmtepompen:

• Elga Ace split -> vanaf versie 1.05 en hoger
  • Elga Ace All-in-One
  • Elga Ace Monoblock
  • Mercuria Ace Monoblock
  • Alle Ace platform cv-ketels

Elga Ace Split weergave

Wil je weten of jouw Elga Ace split het energieverbruik in de Home app kan weergeven? Check dan welke software versie je hebt. Je kunt dit eenvoudig zelf controleren op de Elga Ace.

1. Ga naar het binnendeel van de Elga Ace dat in je huis hangt
  2. Druk op de menu knop aan de linkerzijde van het scherm
  3. Gebruik de draaiknop om te navigeren naar het menu-item ‘Versie-informatie’ en bevestig door de draaiknop in te drukken
  4. Selecteer met de selectieknop de ‘EHC-07’
  5. Controleer de software versie
  6. Na het controleren van de software versie kan je de terug-knop links van het scherm meerdere malen indrukken om naar het overzichtsscherm te gaan.

Heb je versie 1.04 of lager? Dan is inzicht in Energieverbruik in de Home app niet beschikbaar.

Heb je versie 1.05 of hoger? Dan kan je het verbruik inzien in de Home app.

Goed om te weten

• De weergegeven waarden zijn indicatief en tonen alleen het verbruik van de cv-ketel en/of warmtepomp dus niet het energieverbruik van de gehele woning.
  • Er worden verschillende factoren gebruikt om het energieverbruik te berekenen.
  • Het weergegeven berekende energieverbruik kan in sommige gevallen dan ook afwijken van de werkelijke metingen. In de Home app gebruiken we verschillende factoren om inzicht te geven in het energieverbruik. Het weergegeven energieverbruik in de Remeha Home app kan daarom in sommige gevallen afwijken van de werkelijke cijfers.

Gerelateerde FAQ:
1. Wat zijn de laatste eTwist/eTwist RF en Remeha Home app updates?