header-waterstof-persbericht

Remeha in waterstofdocumentaire National Geographic

Remeha is betrokken bij de documentaire ‘Waterstof, onze nieuwe energie?’, die National Geographic produceerde. In de documentaire onderzoekt presentatrice Anic van Damme de mogelijkheden van waterstof en de uitdagingen die er nog zijn voordat de energiedrager op grote schaal toepasbaar is. Een onderdeel in de documentaire zijn de activiteiten van Remeha om waterstof in te zetten voor het verwarmen van de gebouwde omgeving. De documentaire ‘Waterstof, onze nieuwe energie?’ is op 22 september om 22.00 uur voor het eerst te zien op National Geographic.


De keuze van National Geographic om Remeha te betrekken bij de documentaire over waterstof is niet geheel verrassend. Remeha is een van de eerste bedrijven die de mogelijkheden van deze energiedrager onderzocht en aan de slag ging met oplossingen op basis van waterstof. Zo presenteerde de fabrikant en leverancier van klimaatoplossingen als eerste Nederlandse cv-ketelproducent een prototype van een waterstofketel. Daarnaast is Remeha actief in diverse waterstofprojecten om zo meer kennis op te doen over dit alternatief voor aardgas.


Waterstofketel


Op de Bouwbeurs van 2019 lanceerde Remeha de eerste waterstofketel, een hr-ketel die waterstof verbrandt in plaats van aardgas. Nog hetzelfde jaar maakte het duurzame toestel zijn debuut bij een project in Rozenburg, waar het een bijdrage levert aan de verwarming van een appartementencomplex. Na deze wereldprimeur won de waterstofketel op de VSK 2020 de VSK Award. Later zette Remeha het toestel ook in bij diverse waterstofprojecten.

img-waterstof-docu

Waterstofprojecten


Zo levert de Apeldoornse fabrikant de Remeha Hydra, zoals de waterstofketel werd gedoopt, voor de toepassing in het Hydrogen Experience Centre. Op deze demo- en opleidingslocatie in Apeldoorn leren installateurs hoe ze de aardgasvoorziening in woonwijken kunnen aanpassen om huizen met waterstof te verwarmen. Daarnaast is Remeha projectpartner bij de ontwikkeling van een waterstofwijk in Hoogeveen en doet het mee aan Stad Aardgasvrij, waarbij het dorp Stad aan ’t Haringvliet op Goeree-Overflakkee volledig wil overstappen op waterstof.


Toestellen geschikt voor (bijmenging met) waterstof


Behalve de Remeha Hydra, die 100% waterstof als brandstof gebruikt, brengt Remeha ook andere verwarmingstoestellen op de markt die (deels) op waterstof werken. Zo zijn de Remeha GAS 120 Ace, de GAS 320 Ace, de GAS 620 en de Quinta Ace nu al geschikt om op aardgas bijgemengd met 20% waterstof te branden. Ook de wandtoestellen uit de Avanta-, Calenta-, en Tzerra-serie zijn nu geschikt voor bijmenging met 20% waterstof. Tegelijk werkt Remeha stevig door aan een aangepaste versie van de GAS 320 Ace die uitsluitend op waterstof kan branden.

Lees ook